helelala

En blogg om mitt liv i den stora huvudstaden med stort fokus på träning. Följ med på mitt flängiga träningsliv i löp och skidspår

Peking - lördagen

Kategori: lalaa

Wow vilken resa jag fick vara med om, vilka intryck och upplevelser vi han med på bara några få dagar. tillräckligt med dagar i en storstad men hade gärna rest runt mer i Kina. 
 
Lördagen vaknade vi utvilade och började dagen med gym och simning på hotellets health club. Sen intog vi en grymt bra frukostbuffé med egna kockar som stekte omelett och pannkakor. Efter det var vi redo för en heldag på stan. Vi startade med att ta tunnelbanan (väldigt smidigt och väldigt billigt, ungefär 6kr/resa) till sommar palatset. 
Det var inte bara vi som hade den planen denna soliga första lördagen i maj, utan det var vi och resten av Kina kändes det som. 
Vi blev behandlade som kändisar då de ville komma fram och ta kort med oss vita jättar. Så vi gick mest runt och skrattade åt hela upplevelsen innan vi tog tunnelbanan in mot stan igen. 
Vandrade runt i Houtongerna, den gamla delen av Peking. Avslutade kvällen med en gissningsmiddag. Då engelskan nästintill var obefintlig i denna stad fick man köra på kroppspårk. På denna restaurang var menyn enbart på kenesiska så vi fick peka på de andra gästernas mat för att få till en plock middag som mestadels smakade bra. 
avrundade kvällen uppe på en snurrande roof top bar med en mojito. 
Kommentera inlägget här: