helelala

En blogg om mitt liv i den stora huvudstaden med stort fokus på träning. Följ med på mitt flängiga träningsliv i löp och skidspår

Heja Kalla

Kategori: lalaa

Ännu en bra skiddag här i Sälen på mitt sista träningsläger inför vasan. Älskar att gå in i denna bubbla som man befinner sig i inför ett lopp. Allt man gör och allt man tänker är det stundande loppet. Inte konstigt att det är en ganska så tom känsla efteråt, tom men ändå väldigt skön. 

Upp tidigt imorse för frukost innan vi stod i spåret 9.30. Lite bortvallade då det var något kallare idag och det kommit lite nysnö. Men skönt med mer fäste än igår och glidet kom mer och mer. Blev en fin runda uppe vid stugan, bort mot myrflodammen. Rundan slutade på 25km innan det var dags att gå in i stugan och ladda för VM och skiathlon. 
Grymma skidåkare och man kan ju inte bli annat än väldigt imponerad av detta norska damlandslag. Men grymma grymma Charlotte Kalla. På tisdag blir det helt klart guld! 
Bild lånad från aftonbladet.se

Sen ut i spåret för en till runda i strålande sol kl.16.30. Snabba spår så blev 15km till. 


Sportlov

Kategori: lalaa

Fjärde Sälenresan för i år och första dagen för denna sportlovsresan var kanon. 
Först en väldigt bra och efterlängtad Karlskogadag igår med frukost med mamma o syster, bebismys hos Lina och förskolehämtning av V. 
Sen bar det av uppåt mot ett alldeles för varmt Dalarna. Men idag vaknade vi iallafall upp till -0,5 grader och ganska molnigt och lite dimmigt väder. Svårvallat gissade vi på och kanske dåliga spår. Men!! Molnen lättade och hela dagen har bjudit på blå himmel och strålande sol. Skidåkningen då.. Kanon spår, riktig räls av stenhårda spår. 
Men trots klisterspray var det väldigt svårt att få fäste. Nedför var det drömskidåkning men bara det gick lite uppför blev det stundtals väldigt tungt. Förmiddagen slutade iallafall på nästan 4 mil så jag är väldigt nöjd över det. Volvo bjöd på blåbärssoppa som intogs i strålande sol. 
 
Sen tillbaka till stugan för lunch. Med strålande sol ute gick det inte att stanna inne trots att jag egentligen var ganska nöjd med dagens insats. Blev ett varv i russinspåret uppe vid stugan innan det blev bastu bad och maaaat i stugan! 
 

Seedning

Kategori: lalaa

Värmdöloppet lönade sig och nu har den uppdaterade seedningstabellen kommit upp på vasaloppet.se och det blir ett led framåt för mig. Startled 8 kommer jag stå i den 8 mars kl.8.00 Kan ju inte bli annat än succé. 

Vasaloppet 2014, kommer sakna dessa två på resan mellan Sälen-Mora i år