helelala

En blogg om mitt liv i den stora huvudstaden med stort fokus på träning. Följ med på mitt flängiga träningsliv i löp och skidspår

nu är det nära

Kategori: lalaa

Väskan är packad och jag ska snart inta den sista nattens sömn.. gissar att de inte kommer bli många timmar i helgen uppe i sälen! På söndag ska jag åka vasaloppet!!! 
Imorgon efter jobbet tar jag tåget till Kil där mina vasaloppskompisar, bäste Sara och John hämtar upp mig för att sedan ta oss till Sälen. 
Har ätit och druckit konstant idag känns det som. Lite färre mil än förra året (44 mil i år, förra året 70 mil) men jag är minst lika taggad. kanske lite mer i år. Ska bli så nedra kul detta. 
 
Inte hysteriskt med snö 2013 heller. 
 

Det blir av!

Kategori: lalaa

Vädergudarna kanske är med oss. Vi hoppas på det. Loppet kommer att bli av som tur är. Det var ett par  nervösa timmar innan de meddelade i förmiddags att vi kommer få åka. Hellre med kassa förhållanden än inte alls. 
 
Är nöjd med uppladdningen under Sportlovslägret i Sälen. Lördagens pass blev både årets bästa och sämsta. Åkte bort till högfjällshotellsspåret, 2 varv på 8km rundan innan jag bestämde mig för att ta skidorna tillbaka till stugan. Blev ett stopp i östra tandådalen där det bjöds på blåbärssoppa.. SEN, kom de förbannade plusgraderna och regnet/isen slog i ansiktet.. Så blev en tuff klättring hemåt.. Om de första två milen gick i rekordfart gick de sista 8 i snigelfart.. Värsta ja vart med om och det blev ett par bittra skrik där i skogen.. Men fram kom jag tillslut. Även söndagen avslutades med regniga spår men då åkte vi mest och garvade åt att det var så komiskt att det inte ens borde få klassats som skidåkning. 
Hejja Pappa! 
 
Igår hade jag finbesök här i huvustaden av bäste justine och sötaste lilla Majken. Vilket litet charmtroll. 
och efter jobbet idag blev det ett sista träningspass, ett såkallat trömmningspass. Körde kondition först en timme i gymmet innnan jag avslutade med en halvtimme styrka. SEN började ätningen. Folk tittade konstigt på mig när jag tryckte frallor i gymmet. men ska man orka en vasa måste en ju ladda upp. Så All in för ätning nu fram till lördag. iiiih det närmar sig! som jag längtar. 
 

Tjejvasan

Kategori: lalaa

Laddar upp inför ännu en skiddag i paradiset med att kolla på tjejvasan! Ett lopp ja gärna skulle åka igen. 
Dagarna här har bjudit på varierad skidåkning! I torsdags var det fin fina spår men kroppen va inte riktigt med efter en seg förkylning. Men fick iaf ihop 2 mil innan lunch. Efter lunch var kroppen piggare så blev 2 nya mil. Igår vaknade vi till 3-4dm nysnö så var seeega spår! Men det gick och efter lunch hade de vart ute och spårat! Så då hade jag lite lektion med kusinen som sitter på bussen till oxberg nu för att åka tjejvasan! Sen drog ja iväg på ett snabbt pass i de fina spåren! Idag hoppas vi på lika fina spår så de kan bli några fler mil i kroppen inför nästa söndag.