helelala

En blogg om mitt liv i den stora huvudstaden med stort fokus på träning. Följ med på mitt flängiga träningsliv i löp och skidspår

en dag på havet

Kategori: lalaa

 
Stockholm levererade sol och blå himmel. och hur spenderar man inte en sån dag bäst om inte till havs. 
 
Tog racern ut till Lidingö imorse där sällskap och Kajak hämtades. Paddlingsturen började lite knackigt, haha. Men efter lite service flög vi fram genom Kyrkviken och ut mot Havet. Rundade Gåshaga där det var rätt så vågtigt och vi fick samsas bland motorbåtar och waxholmsfärjor. Gick iland vid en badplats och fikade och spanade på alla segelbåtar som precis startat Gorland runt. 
 
 
Fortsatte vår färd över havet mot Hasseludden, cruisade runt ett tag innan vi återigen korsade ett vågigt hav och där kan jag lova att jag var rätt så rädd. Det där med vågor är inte riktigt min grej, men vi klarade det utan att kapsejsa. Väl inne i viken igen 5 timmar senare var mina armar och axlar heelt slut. Så det var väldigt skönt att kliva ur båten och ta ett dopp. 
 
 

we run Stockholm

Kategori: lalaa

Wow, vilket lopp och vilket event. Kroppen var inte med mig men loppet får ändå 5 av 5 möjliga. 
Mötte upp mina medlöpare och gick ner till Kungsträdgården för att känna in stämningen och komma i löpfeeling. Minglade runt, värmde upp till Icona Pop, innan vi stod i en mils lång toakö. att de inte lär sig, på tjejlopp behövs minst en bajamaja till varje löperska! 
20.50 var det dags att vandra till startfållorna, önska varandra lycka till och gå in och peppa igång kroppen. Galet trångt, tror inte ens alla fick plats inne i startfållan. 21.00 gick starten och det var galet trångt i början, men framåt slottet böjade det lätta upp något innan det blev som en kork inne i slussen. Fantastisk stämning bland löpare och publik längs hela loppet. Kände att jag fick revange från det relativt folktomma Maratonet för en månad sen. Södermälarstrand var magiskt att springa längs med, solen värmde, blå himmel och luftbalonger högt över Kungsholmen. 
Det flöt på och gick snabbt de första 4km,västerbron gick riktigt bra den här gången, men sen gick det tungt och det kändes som långa kilometrar. Sprang och svor för mig själv och tänkte att hellre ett maraton än det här och att jag måste komma igång med intervaller igen. 
Men in mot stan igen förbi stadshuset, över Drottninggatan och runda Operan och sen spurta in i mål vid Kungsträdgården igen. 
Men jag var ändå nöjd i mål, trots att tiden inte var min bästa så klarade jag det och kunde ändå njuta lite längs med loppet. 
Firande med stil, bubbel.
Avrundade kvällen på Fridays innan vi tog natten. TACK NIKE! 

Nike Womans 10KM

Kategori: lalaa

Det finns lopp och så finns det lopp. Ikväll är det dags för we run Stockholm, Womans 10KM, ett lopp för tjejer i Stockholm city. 
Jag var nere i Kungsträdgården förut och spanade in event området. Och wow, det finns visst fördelar med tjej lopp, och lopp som genomförs av rika företag. 

Det fanns en shop, tält för nummerlappar, en stor scen där icona pop står för uppvärmningen ikväll. Och sen ett stort event tält där jag fick hårt flätat inför kvällen, uppladdningsdryck, tattooos och massage.