helelala

En blogg om mitt liv i den stora huvudstaden med stort fokus på träning. Följ med på mitt flängiga träningsliv i löp och skidspår

efterlyst

Kategori: lalaa

Dagens samtalsämne på jobbet har varit gårdagens avsnitt av efterlyst.. Ett inslag i programmet var nämligen att det skett en överfallsvåldtäkt bara några hundra meter från vårt jobb, väldigt nära där vi brukar gå på våra utflyktsdagar.. Vid en stig jag vissa dagar går på på min rast.. överfallet skedde strax efter tio på förmiddagen.. Hatar sånt här, varför får det hände, varför finns det sånna som tar sig friheten till detta.. stackars stackars kvinna som det hände för..  blir så arg för att man ska behöva vara rädd nu.. man trodde ju iallafall att man var säker på dagtid.. 
 
Lite nervös cyklade ja hem i mörkret efter stängning.. Men va ska man göra, tänker inte stänga in mig men man får vara försiktig o tänka sig för när man väljer sina vägar att gå.. Tur ja hittat mina löpgrupper så ja kommer ut o springer iallafall, för själv är de nog dumt att göra det.. 
 
Cyklade iallafall till gymmet, seg i kroppen efter en tung dag på jobbet. MEN taggade om och körde ett hårt intervallpass i stakmaskinen i 30 minuter, bra träning inför vasan o nu är längtan efter snö ännu större. Sedan blev det styrketräning för mage, rygg, armar och axlar! 
 
Bild lånad från b.a.b.y runnersteam

B.A.B.Y runnersteam

Kategori: lalaa

Idag var det dags för att testa ännu en löpargrupp. Min kollega Angelika som tipsat om denna nystartade grupp. Så vi möttes upp vid femtiden på kungsholmen (väldigt kallt ute) cch promenerade snabbt ner till Rålambshovsparken där vi mötte upp ledarna plus ett gäng löpare. Vi började med att dela på oss i två grupper där vi började med att springa sprang en vända på ungefär 4km längs mälarstranden, väldigt vacker slinga. Fick många minnen från i Augusti, första månaden här när jag och Anna (också kollega) promenerade där och hängde på Mälarpaviljongen. När vi kom tillbaka till parken var det dags för andra gruppen att springa iväg och för oss att utföra ett gäng styrkeövningar. Sumosteg var det jobbigaste, långa steg i hukställning i 50m ungefär fram o tillbaka, de brände gött i låren det. Sen avslutade vi passet i storgrupp där varje grupp körde två av sina övningar från styrkedelen. 
 
 

runday monday

Kategori: lalaa

Äntligen kom jag iväg på runday monday igen! Gratisträning på måndagar kl 18.00 vid Östermalms IP.
 
Gruppen delades in i två där den ena skulle köra långa intervaller en bra bit bort och den andra lite blandade teknikövningar och backe. Jag valde den senare för att inte vara för långt borta om foten skulle svika mig.. Vi va ett rätt stort gäng som joggade iväg in i Lill Jansskogen. Stannade vid en lång backe och körde några olika löpskolningsövningar som uppvärmning. Sen var det intervaller i backe, fem stycken vänder upp och ner där de tre sista skulle vara riktigt snabba. Direkt efter det gav vi oss iväg på en 2,5 km slinga i snabbt tempo. Benen var pigga så jag fick upp riktigt bra fart.. Men oj va ja kände av kylan, riktigt tungt att andas så de här va bra träning inför alla timmar i skidspåren i vinter. När vi kom tillbaka till backen igen vart det direkt på tre snabba vändor upp och ner för den långa backen. Helt slut efter detta pass blev det nervarvningsjogg tillbaka till IP.