helelala

En blogg om mitt liv i den stora huvudstaden med stort fokus på träning. Följ med på mitt flängiga träningsliv i löp och skidspår

Drömrunda

Kategori: lalaa

Innan jag flyttade upp till stokholm hade jag en liten dröm om att springa på Djurgården. Jag läste om diverse kändisar och bloggare som promenerade och sprang där. 
Idag var jag på plats där igen, och tänk nu är den rundan en av mina vardagsrundor. 
Tog bussen dit då jag inte riktigt visste vad mina löparben kände för idag och prioriterade att orka springa runt hela Djurgården istället för transporten dit och hem. Det är ett snöigt och blött Stockholm jag möttes av, mest grått, med lite inslag av brunt och vitt. Inte så vackert men ändå härligt. Avslutade med att springa Strandvägen ner till Dramaten där jag stannade klockan på dryga milen. Nöjd med dagens insatts tog jag bussen hem och ikväll väntar hockey på tv. 

Det här med att säga nej

Kategori: lalaa

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Planen var att åka skidor efter jobbet som ett sista pass inför söndagens tävling. Men sorgligt nog vaknade jag upp till ett regnigt Stockholm med väldigt lite snö och nyheten om att söndagens lopp är framflyttat.. Fan, inte i år igen. Men men, försökte att inte bli allt för bitter så packade med mig gymkläder istället och laddar för en Aw/fest med kollegorna imorn som jag nu kan gå all in på när inte söndagens lopp hindrar mig. 
Efter jobbet vandrade jag en gata bort till Sats Tule med planen om att träna och säga upp mitt träningskort eller iallafall ändra om det till ett billigare.. Men sämst som jag är på att säga nej till säljare så gick jag därifrån med ett likadant kort men med två inbokade PT timmar för att kanske få mer motivation till att träna på gymmet. Så ger det någon månad till och säger upp det till sommaren istället. Jag gillar ju bäst att träna utomhus, löpning och skidåkning men känner ju att min kropp behöver styrkan för att orka både den träningen och även jobbet. 
MEN nu såg jag info om detta lopp på lördag. 
Kanske kanske att årets första lopp ska bli ett löplopp istället för ett skidlopp. Får sova på saken helt enkelt. 
 

Mål inför vasan

Kategori: lalaa

Inför årets Vasalopp är min plan att ha minst 50 mil skidåkning i kroppen. Jag har nu nått hälften och har avverkat 25 mil på 4,5 veckor. Det är 5,5 vecka kvar till Dagen D så visst borde jag väl kunna få ihop lika många mil till. 
Till helgen är jag anmäld till ett seedinglopp ute på Värmdö. 4,2 mil ska åkas och jag är riktigt laddad. Läste dessvärre precis att det eländiga vädret det senaste dygnet tagit hårt på spåren så eventuellt blir det inget lopp. Så nu håller vi tummarna för att det blir kallt och kommer så mycket snö som möjligt inatt och imorgon så loppet går att genomföra. 
Gårdagens snabba mil på gärdet har nämligen gett mersmak att få åka fort på en längre distans och inte enbart runt runt på Gärdet. Så blir loppet av på söndag hoppas jag att det är lika snabba spår. Den är väl den enda lilla pluset med detta eländiga väder som svänger från dag till dag, det varvar mellan att vara kallt och snöigt eller varm och regnit, vilket ger snabba spår. Dock väldigt svårvallat då jag inte är ett stor fantast av klister, mest pga kladdet. 
 
Hur shoppingsugen blir man inte på nya träningskläder när man går förbi det här skyltfönstret varje dag till och från jobbet.